Acosta Danza

L’estrella del ballet internacional Carlos Acosta va fundar la seva companyia Acosta Danza l’any 2017. Sota la seva direcció artística, Acosta Danza ofereix una barreja del millor ballet i la millor dansa contemporània de Cuba. Creada en un moment en què aquest país s’obre al món, Acosta Danza posa llum a la riquesa de la cultura cubana i els seus artistes. El repertori de la companyia inclou obres existents i també novedoses d’artistes cubans, així com peces de coreògrafs reconeguts mundialment que s’inspiren en aquest país meravellós. 

El programa, aclamat per la crítica, inclou treballs com Paysage, Soudain, la nuit, del visionari coreògraf suec Pontus Lidberg i Satori, del coreògraf cubà Raúl Reinoso, Twelve una peça de dansa-esport de Jorge Crecis i finalment el solo de Carlos Acosta Impronta.

 

Satori

En el budisme zen la paraula “Satori” refereix a la il·luminació espiritual. La coreografia de Raúl Reinoso il·lustra aquest viatge cap a l’interior des de diverses escenes abstractes: els interrogants inicials, la recerca, els estancaments, la derrota dels obstacles i, finalment, l’instant del coneixement, la troballa de la veritat, de la bellesa, la llum.

Paysage, Soudain, la nuit

Pontus Lidberg, s’acosta a la cultura cubana a través de la Rumba, un gènere de música tradicional cubana d’arrels africanes. Prenent com a punt de partida la partitura de l’aclamat compositor cubà Leo Brouwer, Lidberg crea amb Stefan Levin una celebració de la joventut entre els capvespres i l’alba. A l’escenari s’utilitza una instal·lació artística Vientos (2017) de la cubana Elizabet Cerviño.

Twelve

A Twelve Jorge Crecis coreografia un univers regulat per complexes permutacions matemàtiques i gràfiques, un risc real que posa a prova la resistència física i mental de 12 ballarins que han de fer mans i mànigues per aconseguir l’impossible.

Impronta

Carlos Acosta balla aquesta coreografia de Maria Rovira creada a partir de la música de Pepe Gavilondo. Una peça on la dansa moderna i contemporània s’uneixen en una evocació dels balls folklòrics d’herència africana. 

 

Satori, Paysage, Soudain, la nuit, Twelve

Divendres, 3 de Desembre a les 21h. Dissabte, 4 de Desembre a les 20h
38a Temporada BBVA de Dansa

Visitar la web La Factoria Cultural de Terrassa