Ballet de Georgia

El Llac dels Cignes és una obra de ballet amb partitura de Txaikovski, estrenada el 4 de març de 1877 al Teatre Bolxoi de Moscou. Posteriorment, Lev Ivànov i Màrius Petipà s’encarregaren de coreografiar-lo obtenint un èxit rotund. Aquest famós ballet serà posat en escena pel Ballet de Geòrgia seguint el guió original de la història d’amor entre Sígfrid i Odette, un amor que creix a l’ombra del malvat mag Rothbart.

La companyia

El Teatre Estatal Acadèmic d’Òpera i Ballet de Geòrgia – Tbilisi va ser fundat el 1851. Ja des dels seus inicis la seva companyia ha estat fortament vinculada a les grans figures del ballet clàssic mundial. Des del 2004, Nina Ananiashvili n’és la directora artística i ha introduït nous estils coreogràfics que van més enllà del clàssic. Ananiashvili també ha potenciat les colaboracions internacionals amb companyies i ballets com el Danish Royal Theatre i el Covent Garden.

El Teatre és un dels més destacats i reconeguts de l’antiga Rússia i ha esdevingut tot un símbol de l’actual Geòrgia. Des de la dècada dels vuitanta i noranta Tbilisi acull diverses representacions del Teatre Imperial de Ballet de Sant Petersburg entre els que figuren mítics ballarins com E.Gillper, Sofia Fedorova, Isadora Duncan, Vera i Mikhail Fokin. Aquest últim va interpretar als escenaris georgians els seus primers ballets innovadors que, més tard, el farien mundialment famós a París a les ‘Diaghilev Seasons’.

El llac dels cignes

1 d'octubre a les 18h i a les 21h

Visitar la web La Factoria Cultural de Terrassa