Ballet Nacional d’Espanya

El primer programa que ha dissenyat Rubén Olmo com a director del Ballet Nacional d’Espanya ofereix una visió global de la dansa espanyola, incloent-hi la major part dels seus estils, des de l’escola bolera al flamenc estilitzat.

El programa està composat per coreografies de Rubén Olmo, d’Antonio Najarro, de Maryo Maya, Milagros Menjíar, A.Rueda ‘Toná’, Manolo Marín, Isabel Bayón i Rafaela Carrasco. A més a més, és la primera vegada a la història que la companyia inclou en el seu repertori una coreografia de Mayo Maya, el genial bailaor, coreògraf i mestre que va morir el 2008.

Rubén Olmo (Sevilla, 1980) va començar la seva carrera professional als 16 anys i tres anys més tard ja era ballarí solista del Ballet Nacional d’Espanya. El 2006 va formar la seva pròpia companyia i poc després va dirigir durant deu anys el Ballet Flamenco de Andalucía. Olmo ha rebut diversos premis com el Giraldillo de Oro de la Bienal de Flamenco de Sevilla (2010) i és Premio Nacional de Danza (2015). Des del setembre del 2019 és director del Ballet Nacional d’Espanya.

Invocación

12, 13 i 14 de febrer
38a Temporada BBVA de Dansa

Visitar la web Centre Cultural