Béjart Ballet Lausanne

El dia 12 de març, els alumnes del PAR en Dansa gaudiran primer d'una masterclass amb aquesta prestigiosa companyia per després veure'ls actuar sobre un escenari que coneixen prou bé.  

Alors on danse… ! – Gil Roman
7 danses grecques – Maurice Béjart 

Creat l’any 1987, el Béjart Ballet Lausanne és un referent en el món coreogràfic. Des de la desaparició del mestre Béjart l’any 2007, Gil Roman dirigeix la companyia i en preserva la seva excel·lència artística. 

Maurice Béjart va revolucionar la dansa obrint-se a nous públics, democratitzant-la i alliberant-la de la imatge d’art elitista i reservat per una minora. A dia d’avui, el seu llegat és capaç d’omplir grans auditoris com el NHK Hall of Tokio, el Palau Estatal del Kremlin de Moscou, l’odèon d’Herodes Àtic a Atenes o el Palau de Congressos de París.  

Els hereus del mític Béjart Ballet Lausanne presenten en aquesta ocasió un programa mixt de dues peces; una coreografia de tècnica clàssica del director Gil Roman i una recreació de les danses gregues del coreògraf Maurice Béjart.

 

Alors on danse… !

Coreografia: Gil Roman 
Música: G.Ligeti, J.Zorn, Citypercussion, B.Dylan
Disseny de vestuari: Henri Davila
Disseny d’il·luminació: Dominique Roman
Estrena Opéra de Lausanne – 11 de febrer de 2022

Gil Roman crea una suite de coreografies de tècnica clàssica per a aquests moments turbulents i convulsos on tenim necessitat de lleugeresa. Una coreografia que no té cap altre objectiu que el plaer de ballar. 

7 danses grecques

Coreografia: Maurice Béjart 
Música: Mikis Theodorakis  
Disseny d’il·luminació: Dominique Roman
Estrena City Center, Nova York – 4 d’octubre de 1983

A partir de la música de Theodorakis, Béjart va fer la seva pròpia recreació de les danses gregues, buscant-ne la seva essència i fugint dels elements més folklòrics.  

MÚSICA

Àlbum: Musique pour bouzouki Solo et orchestre; Director: Mikis Theodorakis; Intèrpret: Lakis Karnesis; Gravació: Galata, Le Chant du Monde. 

Béjart Ballet Lausanne

11/03/23 i 12/03/23

Visitar la web La Factoria Cultural de Terrassa