Companyia Jesús Carmona

Després d’exercir com a primer ballarí del Ballet Nacional d’Espanya, Jesús Carmona ha esdevingut un dels coreògrafs més reconeguts i innovadors del flamenc. Actualment dirigeix la seva pròpia companyia amb diversos espectacles estrenats a l’estat espanyol i a l’estranger. Entre d’altres reconeixements, Carmona ha rebut el Premi Nacional de Dansa en la categoria de Creació de l’any 2020 i el Premi a El Ojo Crítico 2019. 

El Salto és una proposta de dansa arriscada a nivell tècnic i conceptual i neix després d’un període d’investigació que el va portar per Miami, Nova York i Londres buscant respostes; Té gènere el moviment en el ball? Per primera vegada, un bailaor es qüestiona les diferències de gènere en la dansa i sacrifica el seu art a favor d’una comprensió de nosaltres mateixos. L’espectacle ha estat coproduït amb el Sadler’s Wells de Londres, la Bienal de Flamenco de Sevilla i el Flamenco Festival. 

Jesús Carmona es pregunta pel sentit de la masculinitat en el segle XXI per tal de donar un pas endavant i anar més enllà en l’evolució de la nostra societat.

 

El Salt

29 d'octubre, a les 20h

Visitar la web La Factoria Cultural de Terrassa