LaMov

La companyia de Saragossa va néixer l’any 2008 sota la direcció del madrileny Víctor Jiménez. En el seu repertori s’hi inclouen clàssics com El Trencanous, La Bella Dorment, La Ventafocs o El Trobador, però també obres d’estil més contemporani signats per coreògrafs internacionals com Itzik Galili, Sharon Fridman, Rodovalho o Francisco Lorenzo. Al llarg d’aquests anys LaMov ha estat present a Miami (EUA), França, Itàlia, Gran Bretanya o Alemania.

A Espanya ha actuat a teatres tan emblemàtics com el Teatro Campoamor d’Oviedo, el Teatro Jovellanos de Gijón, el Teatro Principal de Mahó, el Teatro Cervantes de Málaga, o els Auditorios de Vigo i Murcia. Al Centre Cultural Terrassa va actuar l’any 2015 amb una versió renovada d’estil contemporani del conte de La Ventafocs. Des del 2017 la companyia compta amb el recolzament del Govern d’Aragó i s’anomena LaMov-Compañía Aragonesa de Danza.

A Tempus fugit, el pas del temps i la seva fugacitat serveixen de base per aquesta nova obra que se suma a la quinzena d’espectacles que LaMov ha estrenat al llarg de la seva trajectòria. Tempus fugit ens mostra moviments explosius, dinàmics, a estones extrems i infinits. L’obra és un viatge frenètic, apassionant i fins i tot dolorós, que representa el pas de la vida, i tot allò que hi deixem en en el seu pas.

Víctor Jiménez, ex ballarí de la companyia de Víctor Ullate, pupil directe de Maurice Bèjart i ballarí solista de l’Òpera de Lyon. Des de juliol de 2008 Jiménez és el director artístic de LaMov i ha coreografiat El Trovador, Lo que el cuerpo no recuerda, Payasos divinos, Forget-forgot-forgotten, Futile, Momenta, La Cenicienta, El Cascanueces, Terrenal, Tempus fugit i El Lago.

Tempus Fugit

27 de febrer
38a Temporada BBVA de Dansa

Visitar la web Centre Cultural