Curs 2022-2023

El PAR en Dansa és un Programa d’Alt Rendiment en Dansa únic que té lloc a les instal·lacions de La Factoria Cultural de Terrassa. El curs 2022-2023 començarà l’1 de setembre de 2022 i finalitzarà el 30 de juny 2023.

Programa pedagògic complet

Per l’equip del PAR és molt important la formació pedagògica i la tècnica del ballarí, ja que el programa està basat en la recerca d’una tècnica sòlida en clàssic i amb la intenció que els i les estudiants tinguin una formació dins el contemporani d’acord amb els diferents estils actuals.

Durant l’any lectiu, les jornades diàries comprenen classes de ballet, classes de puntes, treball de repertori, lliçons de pas a dos, classes de dansa contemporània, de variacions lliures i de repertori, entre moltes altres. La sessió del matí està totalment dedicada a la part pedagògica del curs, mentre que les sessions de la tarda estan enfocades en els assajos de les produccions.

Ballar en grans escenaris amb produccions pròpies

Durant el curs es duen a terme dues produccions, creades o adaptades per diferents coreògrafs, on els i les alumnes gaudeixen de l’escenari i on posen en pràctica els coneixements adquirits a les lliçons. D’aquesta forma, podran enfocar el treball cap a la vida professional.

La primera producció del curs 2022-2023 serà El Trencanous, que serà estrenada el 17 de desembre a La Factoria Cultural de Terrassa i es presentarà al públic durant tot el cap de setmana. Els ballarins i les ballarines del PAR recrearan l’historia de la Clara de la mà del Rodolfo Castellanos i Anael Martín, repetidors de la coreografia original de M. Petipà i G. Balanchine.

La segona producció que es portarà als escenaris serà Les Quatre Estacions. Amb coreografia de d’Ilia Jivoy, es començarà a treballar al mes de març i s’estrenarà el 6 de maig de 2023 a La Factoria Cultural de Terrassa. A més, amb aquesta producció es farà una gira per diferents teatres de Catalunya i Espanya. 

Possibilitat de participar en produccions professionals 

Al novembre de 2022, La Factoria Cultural de Terrassa estrenarà el ballet Carmen, la primera producció pròpia de la fundació, on aglunes ballarin i ballarines del PAR en Dansa tindran la possibilitat de participar amb un contracte professional i de ballar al costar de grans estrelles de la dansa com Sergio Bernal o Giada Rossi.

Igualment, La Factoria Cultural de Terrassa ofereix la possibilitat de participar en la Gala Internacional de la Dansa amb un contracte professional a alguns dels ballarins i ballarines del PAR en Dansa.

Preparació per fer el salt al món professional

A més de les classes i l’experiència als escenaris, el PAR també ofereix la possibilitat d’ajudar i preparar als i les alumnes per entrar a les companyies professionals. Rebran preparació individual i grupal per presentar-se a les audicions i també per participar als concursos de dansa que desitgin.  

El curs 2022-2023 s’hi dedicaran les setmanes posteriors a l’estrena del Trencanous per preparar als ballarins i a les ballarines del PAR per audicionar i preparar-se pel món professional.

Tallers coreogràfics

El mes de febrer serà dedicat als tallers coreògrafics, on els i les alumnes del Programa d’Alt Rendiment es posaran, per primer cop, en la pell d’un coreògraf. Durant aquestes setmanes, crearan les seves pròpies coreografies per a ells mateixos o per als seus companys.

Una creació pròpia de principi a fi en la qual hauran de pensar els moviments del cos, la música i el vestuari, entre moltes altres coses. A més, serà presentada davant del públic a principis del mes de març en un certamen coreogràfic on s’escollirà el millor treball que serà premiat amb la programació de la gala de final de curs i un val regal. 

Contacte directe amb companyies i ballarins professionals

La Factoria Cultural de Terrassa cada any acull a diverses companyies i ballarins professionals que porten el seu treball a l’escenari de LaFACT Cultural. Professionals que aprofiten aquesta visita per fer masterclass, workshops, xerrades i/o intercanvi amb els i les estudiants del PAR en Dansa.

El curs 2022-2023 es treballará, entre moltes altres, amb Matthew Golding i Lucia Lacarra, el Ballet de Georgia, la Companyia Carolyn Carlson i la companyia Jesús Carmona.

Gala Fi de Curs

L’any lectiu culminarà el 30 de juny de 2023 amb una gala final, que es preparà després de finalitzar la gira de Les Quatre Estacions, on es presentarà davant del públic un recull de peces del que els ballarins i les ballarins han treballat durant tot el curs i alguna obra nova.