GUILLERMINA COLL

Professora convidada

Formada en dansa clàssica i espanyola amb el mestre Joan Magrinyà i a l’Institut del Teatre de Barcelona, Coll ha estat primera ballarina del Ballet del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, ballarina solista del Reial Ballet de Wallonie (Bélgica) i del Reial Ballet de Flandes (Bélgica). Ha treballat amb coreògrafs com George Skibine, José Parés, Maurice Bejart, Jiri Kylián, Christopher Bruce, Cesc Gelabert i Lydia Azzopardi entre d’altres. El 1987 va rebre el Premi Nacional de Dansa i el 2015 el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Coll també es va formar en música i piano al conservatori del Liceu de Barcelona.

Entre el 1986 i el 1994 Coll va fundar  les companyies independents Dart Companyia de Dansa i Concert Dansa Dark de la que en va ser directora i corèografa. Des del 1983 i fins al 2016 ha estat professora de dansa clàssica de l’Institut del Teatre de Barcelona. Del 1997 al 2016 professora i repetidora de la jove companyia ITDansa i del 2013 al 2016 Cap de l’especialitat de Pedagogia del CSD (Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona). 

Guillermina Coll ha estat també repetidora i assistent de Tony Favre, Catherine Allard, Stejn Celis, Rui Horta, Jiri Kylian, Gustavo Ramirez, Rafael Bonachela i Jacopo Godani, entre d’altres.