Marta Petkova

Ballarina convidada

Marta Petkova

Nascuda a Sofia (Bulgària), es va graduar a la mateixa ciutat a l’Escola Nacional d’Art de Dansa (classe de Rumiana Atanasova) el 2004.

El 1999 va quedar finalista en el Concurs Internacional de Ballet de Tallinn (Estònia) i a Luxemburg. El 2000 va rebre el gran premi del Concurs Nacional de Ballet Anastas Petrov i el premi especial del municipi de Dobrich (Bulgària). El mateix any, Petkova va ser llorejada amb el Premi Especial Sylvia Ko (Japó) en el Concurs Internacional de Ballet de Varna (Bulgària). En aquesta mateixa competició, se li va oferir continuar la seva formació a l’Acadèmia de Ballet de Kirov a Washington, DC. El 2002 va rebre el gran premi del Festival Internacional de Ballet a Fivizzano (Itàlia) i el mateix any, es va incorporar al Ballet Nacional de Sofia.

petkova_1

El 2006 va rebre el Premi Jove Talent del Ministeri de Cultura de Bulgària i  des del 2007 és ballarina principal del Ballet Nacional de Sofia. El seu repertori inclou els papers principals als ballets de Giselle, El Trencanous, Don Quixot, El Corsari, El Llac dels cignes, La Bella dorment, La Bayadère, L’Ocell de foc, Schéhérazade, La Sílfide,  Paquita,  La Dama de les camèlies i Carmen entre d’altres.

El 2011 va ser guardonada amb la Lira de Cristall pels seus èxits en l’art del ballet i la seva actuació a El Llac dels cignes.

 

petkova_2