Ricardo Castellanos

Ballarí convidat

Ricardo Castellanos

El 2009 va començar a estudiar dansa a l’Elmhurst Ballet School i el 2012 la Royal Ballet School li va oferir un lloc a la seva escola per continuar els seus estudis a White Lodge; Escola inferior i més tard a Covent Garden: Escola superior sempre amb la Royal Ballet School. Els seus principals professors han estat: Rodolfo Castellanos (RBS) Michael Ho (ESFD) Paul Lewis (RBS) i ha treballat amb professors convidats com Patrick Armand, Cynthia Harvey i Lazaro Carreño.

ricardo1

El 2016 va començar a treballar a la jove companyia de la Den Norske Opera & Ballett, a on va ballar la nova versió de Romeo i Julieta del coreògraf Patrick King i també una peça coreogràfica del director de la companyia Kaloyan Boyadjiev titulada Diferent Futures així com la seva producció d’ El Trencanous on va interpretar el Trencanous en el primer acte, així com el pas de deux de la Dansa espanyola. El 2017 participa en el muntatge i substitució del ballet Don Quijote amb coreografia de Rudolf Nureyev on interpreta el paper de Matadors.

Castellanos va ser ascendit a la companyia principal Den Norske Opera & Ballet on ha interpretat papers importants en diverses peces del repertori com Theme and Variations i Serenade de George Balanchine, on interpreta papers principals d’aquesta magnífica coreografia. En diferents ocasions ha estat convidat a participar en les gales de ballet com ‘La Nit del Port de Badalona’ (Barcelona) on va ballar el Pas de deux d’ El Trencanous i Don Quixot, Diana i Acteon (en solitari) i el paper principal del ballet Othello, amb coreografia de Rodolfo Castellanos.

ricardo2

També ha interpretat papers principals com el 2019: Simfonia en C interpretant el paper principal del Primer Moviment o a La Bayadere: el Solo ballet complet (la versió Makarova). El 2018: el Príncep d’El Trencanous, a La Bayadere: el Solo ballet complet (la versió Makarova), El Llac de cigne: Pas de trois i Rothbard.

El 2017: Tema i variacions, Serenata i el paper principal a Balanchine Allegro Brillante amb Den Norske Opera & Ballet.