Curs 2022-2023

El dia 1 de Setembre s’obrien les portes per 3r any consecutiu del PAR (Programa d’Alt Rendiment) en dansa. Alumnes vinguts d’arreu del món arribaven amb tota la il·lusió per tal de complir el seu somni: ser ballarins professionals.  

Fetes les presentacions pertinents del nostre staff composat per en Rodolfo Castellanos, l’Anael Martín i la Lucie Barthélémy, el curs s’ha iniciat amb normalitat tot fent classes de tècnica, pas de deux, puntes, variacions, contemporani, clàssic, Trencanous, etc. D’altra banda, alguns alumnes s’han vist involucrats també en la preparació de Carmen Suite, un espectacle produït per la LaFact Cultural. Més endavant, comptem amb la producció dels Tallers coreogràfics, el Par en Dansa on stage i de Les quatre estacions.

Aquest any hem iniciat el curs amb 37 inscripcions, alguns alumnes s’aniran incorporant amb el curs començat mentre que d’altres aniran marxant a mesura que les oportunitats laborals els vagin arribant. Per tant, les inscripcions per formar part del PAR van quedant obertes a mesura que avança el curs.  

El Programa d’Alt Rendiment en dansa és un projecte català amb una clara vocació internacional. La marca del nostre territori acull a tot l’alumnat i professorat per tal de poder erigir-se com un centre de referència formatiu dins el panorama de dansa. Any rere any, el PAR en Dansa creix amb la intenció de guanyar prestigi en la producció de nous talents en el ballet.

En l’actualitat, més enllà d’alguns membres catalans i espanyols, el PAR en Dansa compta amb alumnes provinents d’arreu del món: França, Lituània, Itàlia, Veneçuela, Bèlgica, Colòmbia, Estats Units, Argentina, Taiwan, Grècia, Nova Zelanda, Suècia i Xile. 

De la mateixa manera que el nostre projecte té aquest abast internacional, volem que els ballarins de casa puguin fer-se un lloc dins aquest panorama professional. Amb tot, es tracta d’una experiència molt enriquidora en aplegar diferents nacionalitats.