Professors

  Loading posts...
 • Rodolfo Castellanos

  Director artístic

  Ex-ballarí principal del Ballet Nacional de Cuba va compartir escenaris amb estrelles com Julio Bocca, Marcia Haydee, Vladimir Vasiliev, Alicia Alonso, Paolo Bartolucci entre d’altres. Ha sigut professor convidat a l’Escola Elmhurst de Birmingham, a la English National Ballet School i va ser professor titular del Royal Ballet School.

  Llegir més
 • Anael Martin

  Coordinadora artística

  Ha treballat sota la direcció artística d’Alicia i Fernando Alonso al Ballet Nacional de Cuba, companyia en la qual va romandre durant vint anys arribant a ser primera solista, professora i repetidora. Com a ballarina, va interpretar tot el repertori clàssic i igualment coreografies folklòriques, neoclàssiques i contemporànies.

  Llegir més
 • Jamal Callender

  Professor i coreògraf convidat

  Professor i coreògraf de Nova York, Jamal Callender va néixer als Estats Units i va créixer a Barbados. Després d’acabar la seva formació de dansa a l’Escola d’Ailey i a la Juilliard School, va ballar amb Atlanta Ballet, Hubbard Street Dance Chicago, Ballet Hispánico, National Theatre Mannheim i Konzert Theatre Bern. És guardonat amb el premi Princess Grace.

  Llegir més
 • ivan delgado, profesor del PAR

  Iván Delgado del Río

  Professor convidat

  Nascut a Sevilla el 1989, comença els seus estudis de dansa als 6 anys amb el Grup de Dansa San Idelfonso, on es prepara per a posteriorment ingressar al Conservatori Professional de Dansa de Sevilla. L’any 2006, després d’haver-se presentat al Concurs Nacional de Dansa Ciutat de Castelló, aconsegueix una beca d’estudis al London Studio…

  Llegir més
 • José Carlos Martinez

  José Carlos Martinez

  Professor convidat

  Director de la Companyia Nacional de Dansa des de 2011 fins al 2019, ballarí Estrella de l’Òpera de París i Premi Nacional de Dansa 1999. El 1987 va guanyar el Prix de Lausanne i el 1992 la Medalla d’Or en el Concurs Internacional de Varna sent el primer i únic espanyol a aconseguir aquesta distinció.

  Llegir més
 • Lienz Chang, profesor Summer Intensive PAR en Dansa

  Lienz Chang

  Professor Summer Intensive

  Fa anys que es troba a Europa desenvolupant una carrera internacional que li ha permès nodrir d’altres influències en la dansa. Després del seu treball com a partenaire d’Alicia Alonso, va tenir la gran oportunitat, gràcies a un gran amic seu, Michel Martín, de treballar amb el gran coreògraf Roland Petit al Ballet Nacional de Marseille sent en l’actualitat Etoile (Estrella) i Assistent coreogràfic de Roland Petit. Actualment és Maître de Ballet al Teatre alla Scala de Milà.

  Llegir més
 • Ilia Jivoy

  Ilia Jivoy

  Professor, ballarí i coreògraf convidat

  Llorejat amb el premi ‘Esperança de Rússia’ Ilia Jivoy es considera com un dels millors joves coreògrafs del Teatre Mariinski de Sant Petersburg. El ballet Quatre Estacions (2017) és la seva primera producció que està inclosa en el repertori de Teatre Mariinski, companyia amb la que ha realitzat gires per Estats Units, Emirats Àrabs Units, Alemanya, França, Itàlia, Espanya i Gran Bretanya.

  Llegir més
 • Michele Merola

  Professor convidat

  Michele Merola es va graduar a la Associazione Balletto Classico dirigida per Liliana Cosi i Marinel Steganescu. Després d’obtenir el títol, va ballar amb companyies com Aterballeto, Toulon Opera House o Arena di Verona Company. Actualment és el director artístic i el cap coreògraf de la MM Contemporary Dance Company, fundada el 1999 a Reggio…

  Llegir més
 • Iratxe Ansa

  Professora i ballarina convidada

  Com a coreògrafa, Iratxe Ansa ha creat peces per a l’Òpera de Lió Ballet, Lines Ballet Junior Company i altres peces creades específicament per a gales.
  Des 2014 treballa al costat de Igor Bacovich en el projecte Metamorphosis International Residency, sobre el qual han realitzat la pel·lícula documental Metamorphosis International Residency-Sant Sebastià 2016. Obté el Premi Nacional de Dansa 2020 en la modalitat d’Interpretació

  Llegir més
 • Débora Martínez PAR DANSA

  Débora Martínez Cano

  Ballarina i professora convidada

  Actualment cursa segon grau en el Conservatori Superior de Dansa María de Ávila a Madrid, en l’especialitat de Pedagogia de Dansa Espanyola. Des de setembre de 2012 forma part,  com a ballarina principal, del Ballet Nacional d’Espanya. Entre altres obres ha representat ‘El Cor de Pedra Verda’ i ‘Dansa i tronío’ amb el BNE i ha estrenat, amb el Taller Estudi, ‘Alba al segle XVIII’, ‘Tríptic’ i ‘Pasito a pas’ en a l’Auditori de Riba-roja de València en 2009.

  Llegir més
 • Gianluca Battaglia

  Professor convidat

  Des 2017 és Mestre de Ballet i Assistent de direcció de l’Victor Ullate Ballet fins al seu cessament. Treballa com a Mestre de Ball al Ballet moravo en repubblica txeca remuntant repertori tant clàssic com modern. És mestre convidat en companyies europees i jurat en concursos nacionals i internacionals. Actualment és director d’escena i mestre per l’espectacle Fordlandia de Lucía Lacarra i Matthew Golding.

  Llegir més
 • Ione Miren Aguirre

  Professora convidada

  Ballarina nascuda a Caracas (Venezuela). El 2005, s’incorpora al Ballet Biarritz Junior i al Malandain Ballet Biarritz un any més tard, del qual és ballarí.

  Llegir més
 • Azari Plisetsky

  Professor convidat

  Ex-ballarí solista del Bolxoi de Moscou va començar ballant com a parella de Valentina Lopujiná i Olga Lepeshínskaya. Després va ser partenaire principal d’Alicia Alonso durant vuit anys al Ballet Nacional de Cuba. Ja com a professor va treballar amb el Ballet du XXe Siècle, de Maurice Béjart i el 1981 va ser nomenat mestre de ballet del Teatre Kirov.

  Llegir més
 • GUILLERMINA COLL

  Professora convidada

  Formada en dansa clàssica i espanyola amb el mestre Joan Magrinyà i a l’Institut del Teatre de Barcelona, Coll ha estat primera ballarina del Ballet del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, ballarina solista del Reial Ballet de Wallonie (Bélgica) i del Reial Ballet de Flandes (Bélgica). Ha treballat amb coreògrafs com George Skibine, José Parés, Maurice Bejart i Jiri Kylián entre d’altres. El 1987 va rebre el Premi Nacional de Dansa i el 2015 el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

  Llegir més
 • Dmitri Rudachenko

  Professor convidat

  Director Artístic de la companyia St. Petersburg Festival Ballet des de 2011. Inicialment va estudiar a la escola de ballet d’Alma-Ata. Entre 1992 i 1998 va estudiar a la Academia de Ballet de Vaganova a Sant Petersburg, amb la professora K. V. Shatilova. Després de la seva graduació, va ser acceptat a la companyia de ballet…

  Llegir més