Professors

  Loading posts...
 • Rodolfo Castellanos

  Director artístic

  Ex-ballarí principal del Ballet Nacional de Cuba va compartir escenaris amb estrelles com Julio Bocca, Marcia Haydee, Vladimir Vasiliev, Alicia Alonso, Paolo Bartolucci entre d’altres. Ha sigut professor convidat a l’Escola Elmhurst de Birmingham, a la English National Ballet School i va ser professor titular del Royal Ballet School.

  Llegir més
 • Anael Martin

  Coordinadora artística

  Ha treballat sota la direcció artística d’Alicia i Fernando Alonso al Ballet Nacional de Cuba, companyia en la qual va romandre durant vint anys arribant a ser primera solista, professora i repetidora. Com a ballarina, va interpretar tot el repertori clàssic i igualment coreografies folklòriques, neoclàssiques i contemporànies.

  Llegir més
 • Jamal Callender

  Professor convidat

  Professor i coreògraf de Nova York, Jamal Callender va néixer als Estats Units i va créixer a Barbados. Després d’acabar la seva formació de dansa a l’Escola d’Ailey i a la Juilliard School, va ballar amb Atlanta Ballet, Hubbard Street Dance Chicago, Ballet Hispánico, National Theatre Mannheim i Konzert Theatre Bern. És guardonat amb el premi Princess Grace.

  Llegir més
 • José Carlos Martinez

  José Carlos Martinez

  Professor convidat

  Director de la Companyia Nacional de Dansa des de 2011 fins al 2019, ballarí Estrella de l’Òpera de París i Premi Nacional de Dansa 1999. El 1987 va guanyar el Prix de Lausanne i el 1992 la Medalla d’Or en el Concurs Internacional de Varna sent el primer i únic espanyol a aconseguir aquesta distinció.

  Llegir més
 • Miquel G. Font

  Professor convidat

  Ballarí en companyies com Béjart Ballet Lausanne, Dominic Walsh Dance Theater / Houston Ballet o Tanzcompagnie Oldeburg treballant amb M. Béjart, M. Bourne, S. Eyal o J. Killiàn. Més endavant, coreògraf internacional per a companyies com Scapino Ballet Rotterdam, Miami City Ballet o Jeune Ballet d’Aquitaine i director artístic d’Habemus Corpus.

  Llegir més
 • Iratxe Ansa

  Ballarina i profesora convidada

  Com a coreògrafa, Iratxe Ansa ha creat peces per a l’Òpera de Lió Ballet, Lines Ballet Junior Company i altres peces creades específicament per a gales.
  Des 2014 treballa al costat de Igor Bacovich en el projecte Metamorphosis International Residency, sobre el qual han realitzat la pel·lícula documental Metamorphosis International Residency-Sant Sebastià 2016. Obté el Premi Nacional de Dansa 2020 en la modalitat d’Interpretació

  Llegir més
 • Nabar Martínez

  Ballarí convidat

  Format al Conservatorio Profesional de Danza de Riba-Roja del Turia i ballarí al Malandin Ballet de Biarritz.

  Llegir més
 • Lienz Chang

  Professor Summer Intensive

  Fa anys que es troba a Europa desenvolupant una carrera internacional que li ha permès nodrir d’altres influències en la dansa. Després del seu treball com a partenaire d’Alicia Alonso, va tenir la gran oportunitat, gràcies a un gran amic seu, Michel Martín, de treballar amb el gran coreògraf Roland Petit al Ballet Nacional de Marseille sent en l’actualitat Etoile (Estrella) i Assistent coreogràfic de Roland Petit. Actualment és Maître de Ballet al Teatre alla Scala de Milà.

  Llegir més
 • Gianluca Battaglia

  Professor convidat

  Des 2017 és Mestre de Ballet i Assistent de direcció de l’Victor Ullate Ballet fins al seu cessament. Treballa com a Mestre de Ball al Ballet moravo en repubblica txeca remuntant repertori tant clàssic com modern. És mestre convidat en companyies europees i jurat en concursos nacionals i internacionals. Actualment és director d’escena i mestre per l’espectacle Fordlandia de Lucía Lacarra i Matthew Golding.

  Llegir més
 • Ione Miren Aguirre

  Professora convidada

  Ballarina nascuda a Caracas (Venezuela). El 2005, s’incorpora al Ballet Biarritz Junior i al Malandain Ballet Biarritz un any més tard, del qual és ballarí.

  Llegir més
 • Ilia Jivoy

  Ilia Jivoy

  Professor convidat

  Llorejat amb el premi ‘Esperança de Rússia’ Ilia Jivoy es considera com un dels millors joves coreògrafs del Teatre Mariinski de Sant Petersburg. El ballet Quatre Estacions (2017) és la seva primera producció que està inclosa en el repertori de Teatre Mariinski, companyia amb la que ha realitzat gires per Estats Units, Emirats Àrabs Units, Alemanya, França, Itàlia, Espanya i Gran Bretanya.

  Llegir més
 • Azari Plisetsky

  Professor convidat

  Ex-ballarí solista del Bolxoi de Moscou va començar ballant com a parella de Valentina Lopujiná i Olga Lepeshínskaya. Després va ser partenaire principal d’Alicia Alonso durant vuit anys al Ballet Nacional de Cuba. Ja com a professor va treballar amb el Ballet du XXe Siècle, de Maurice Béjart i el 1981 va ser nomenat mestre de ballet del Teatre Kirov.

  Llegir més
 • GUILLERMINA COLL

  Professora convidada

  Formada en dansa clàssica i espanyola amb el mestre Joan Magrinyà i a l’Institut del Teatre de Barcelona, Coll ha estat primera ballarina del Ballet del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, ballarina solista del Reial Ballet de Wallonie (Bélgica) i del Reial Ballet de Flandes (Bélgica). Ha treballat amb coreògrafs com George Skibine, José Parés, Maurice Bejart i Jiri Kylián entre d’altres. El 1987 va rebre el Premi Nacional de Dansa i el 2015 el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

  Llegir més
 • Débora Martínez Cano

  Ballarina i professora convidada

  Actualment cursa segon grau en el Conservatori Superior de Dansa María de Ávila a Madrid, en l’especialitat de Pedagogia de Dansa Espanyola. Des de setembre de 2012 forma part,  com a ballarina principal, del Ballet Nacional d’Espanya. Entre altres obres ha representat ‘El Cor de Pedra Verda’ i ‘Dansa i tronío’ amb el BNE i ha estrenat, amb el Taller Estudi, ‘Alba al segle XVIII’, ‘Tríptic’ i ‘Pasito a pas’ en a l’Auditori de Riba-roja de València en 2009.

  Llegir més
 • Víctor Jimenez

  Professor convidat

  Des de juliol de 2008 Víctor Jiménez és el director artístic de LaMov, companyia de dansa privada amb seu a Saragossa. Per a ella ha coreografiat El Trobador, El que el cos no recorda, Pallassos divins, Forget-Forgot-forgotten, Futile, Momenta, La Ventafocs, El Trencanous, Terrenal, Tempus fugit i El Llac.

  Llegir més