Matthew Golding

Ballarí convidat

Matthew Golding és un ballarí de ballet canadenc. Va ser ballarí principal amb el Royal Ballet i director amb el Dutch National Ballet a Amsterdam. Entre els seus galardones, están inclosos el premi Zwaan (2010), el premi Alexandra Radius (2011) i les nominacions al premi Benois de la Danse (2012 i 2013). 

Va començar la seva formació professional de ballet als 14 anys, a la Royal Winnipeg Ballet School, per després passar a l’Acadèmia de Ballet Kirov de Washington DC, on va estudiar a la classe de Vladimir Djouloukhadze amb una beca completa durant dos anys. Als 16 anys, Golding va rebre el prestigiós Prix de Lausanne, que li va donar l’oportunitat d’estudiar a la Royal Ballet School de Londres, on es va graduar amb honors. Golding també va guanyar el Gran Premi Youth America a Nova York el 2002.

Golding es va unir a ABT’s Studio Company el setembre de 2003 i a la companyia principal com a aprenent l’abril de 2004. Es va incorporar al Royal Ballet com a ballarí principal al febrer de 2014, però va deixar la companyia el 2017. Des de llavors, ha estat artista convidat a Hong Kong Ballet interpretant a Conrad a Le Corsaire.