Programa

El Programa d’Alt Rendiment (PAR) en dansa és un projecte de formació continuada per a joves ballarins de ballet d’entre 16 i 22 anys que volen donar el salt al món professional. Per fer-ho comptaran amb l’ajuda i experiència d’un equip de professors experimentat que han gaudit d’una carrera extensa com a ballarins principals. D’altra banda, el PAR en Dansa t’ajudarà a contactar i treballar amb companyies de dansa professionals amb qui tindràs l’oportunitat de donar-te a conèixer durant les masterclass

1. Programa pedagògic complet

L’objectiu principal del PAR en Dansa és poder oferir una formació completa basada en la millora de la tècnica de la dansa, sigui clàssica o bé contemporània. Una experiència que permetrà a l’alumne créixer com artista.

Durant l’any lectiu, les jornades diàries comprenen classes de ballet, classes de puntes, treball de repertori, lliçons de pas a dos, dansa contemporània, variacions, body conditioning i assaigs.

Les sessions matinals es dediquen a complir amb la part pedagògica del programa mentre que les classes de tarda serveixen per assajar les produccions.

3. Possibilitat de participar en produccions professionals

El fet de conèixer i treballar amb professionals de la dansa és una oportunitat que no desaprofitem al PAR en Dansa i, afortunadament, cada any tenim la sort de poder treballar amb ells. Per exemple, a la producció de Carmen Suite (novembre 2022), una selecció dels nostres alumnes van poder ballar en aquesta producció protagonitzada per Sergio Bernal i Giada Rossi.

D’altra banda, el coreògraf Ilia Jivoy s’incorpora al PAR en Dansa durant el mes de març de 2023 per poder preparar personalment als nostres ballarins que estrenen Les quatre estacions.

5. Tallers coreogràfics

Gràcies a aquesta iniciativa, els ballarins del PAR en Dansa hauran d’interpretar el rol de coreògrafs durant unes setmanes i hauran de crear les seves pròpies coreografies mentre dirigeixen als seus propis companys.

Es tracta de creacions pròpies de principi a fi en què els alumnes hauran de pensar en tots els moviments del cos, la música o el vestuari. A més, el resultat d’aquestes coreografies serà representat a la Sala d’Actes de LaFACT Cultural a principis de març en un certamen retransmès en directe. El públic serà l’encarregat de triar la coreografia guanyadora qui guanyarà un espai a la programació de la gala de fi de curs i un xec regal.

7. Gala de fi de curs

El curs 2022-2023 finalitza oficialment el dia 30 de juny amb la celebració d’una gala final. Tots els ballarins del PAR en Dansa tindran l’oportunitat de demostrar sobre l’escenari la seva evolució tècnica després d’aquests 10 mesos de formació continuada.

Un comiat al curs obert al públic que es durà a terme a la Sala d’Actes de LaFACT Cultural. Es tractarà d’una última oportunitat per veure en directe una selecció dels millors treballs realitzats al llarg d’aquest any.

2. Experiència sobre els escenaris amb produccions pròpies

Des del PAR en Dansa considerem essencial que els nostres alumnes guanyin experiència sobre els escenaris. Per aquest motiu, els oferim la possibilitat de participar en diverses produccions. En algunes d’elles, com és el cas de El Trencanous, absolutament tots els integrants del PAR en Dansa hi prenen part mentre que en d’altres com Carmen Suite o Les quatre estacions, només participen una selecció dels nostres alumnes. Creiem que la combinació de classes sumada a l’experiència sobre els escenaris és el que fa que els nostres alumnes puguin crèixer com a ballarins. 

4. Preparació per donar el salt al món professional 

El seguiment i la formació individualitzada són una constant al PAR en Dansa, ara bé, en cap moment pretenem perdre de vista el nostre objectiu principal: que els nostres alumnes estiguin preparats al màxim per poder afrontar amb garanties els processos d’audició per a les companyies professionals.
El nostre equip de professors, no només ajuda a preparar tot el material necessari d’audicions, sinó que també assessora personalment els nostres alumnes per tal que puguin tenir les referències adequades a l’hora de destriar les ofertes laborals més interessants.

6. Masterclass amb professionals

La Factoria Cultural de Terrassa cada any acull a diverses companyies i ballarins professionals que porten el seu treball a l’escenari de LaFACT Cultural. Professionals que aprofiten aquesta visita per fer una masterclass, workshops o bé xerrades. En definitiva, es tracta d’apropar-se a aquests ballarins amb l’objectiu d’intercanviar contactes i conèixer de primera mà el que suposa ser un ballarí/na professional.

El curs 2022-2023 rebem la visita de diverses figures o companyies internacionals com en Matthew Golding i la Lucía Lacarra, el Ballet de Georgia, la Companyia Carolyn Carlson, Aterballetto, la Compañía Jesús Carmona, el Béjart Ballet de Lausanne.

Tot això i molt més gaudint d’un dels teatres més ben equipats a Catalunya on els nostres alumnes hi podran actuar amb el suport tècnic i l’entrega del nostre personal.

Dirigit per Rodolfo Castellanos

Mundialment reconegut com a ballarí principal del Ballet Nacional de Cuba dirigit per Alicia Alonso i ballarí convidat a grans esdeveniments a nivell global. Ara, mestre reconegut en grans escoles i companyies com ara Royal Ballet o English National Ballet entre d’altres.

Coordinat per Anael Martín

Va formar part del Ballet Nacional de Cuba durant vint anys, arribant a ser primera solista i repetidora. A més, allà va treballar sota la direcció artística d’Alicia i Fernando Alonso. Ha interpretat tot el repertori clàssic i coreografies folklòriques, neoclàssiques i contemporànies com a ballarina.

El programa s’imparteix anualment de setembre a juny i per només 4.200€. Un pagament únic que cobreix el cost de tot l’any sencer que s’haurà d’abonar abans d’iniciar el curs.

En tot moment podreu tenir assessorament per l’allotjament i la documentació necessària.

Audicions

Oferim la possibilitat de participar en audicions presencials o virtuals per a totes aquelles persones que tinguin dificultats per desplaçar-se a la Factoria Cultural de Terrassa (Barcelona).

Si estàs interessat en participar fes la inscripció a l’audició.

Inscripcions

Els requeriments demanats per a participar a l’audició son: sòlida base de dansa Clàssica incloent tècnica de puntes, nocions de tècniques improvisació i contemporani i tècnica de Pas de Deux.