El PAR en Dansa triomfa amb la seva versió del Trencanous

El PAR ha estrenat, per segon any consecutiu, El Trencanous a les instal·lacions de LaFACT Cultural. Un ballet que ha triomfat en les quatre funcions que s’han fet entre el 21 i el 23 de gener.

Els joves ballarins han acomiadat el Nadal amb aquesta funció d’ensomni. Una obra molt aplaudida pel públic que enamorat a tots els espectadors.

Els estudiants del PAR han recreat aquest tradicional ballet en una composició de dos actes. Una adaptació feta pel Rodolfo Castellanos que transforma l’escenari en màgia. 

El Trencanous va ser originalment coreografiat per M. Petipà i L. Ivanov. L’obra es va estrenar el 18 de desembre de 1982 al Teatre Mariinsky i des de llavors no ha deixat de representar-se. I així ho han tornat a fer per segon any consecutiu els alumnes del PAR.

Han reviscut la nit de Nadal i el somni de la Clara ha cobrat vida. El seu regal s’ha convertit en real i el príncep ha aconseguit salvar-la dels ratolins que volen matar-la. Un viatge que ha acabat amb una gran festa per diferents regions del món i un teatre ple d’ovacions i aplaudiments. Un espectacle que ha sigut interpretat per 34 ballarins  i que ha tingut la participació especial del Francesc Saura, de l’escola de dansa Natàlia Viñas, i de les petites ballarines de l’escola de dansa Olga Roig.