Joseph Peñaloza da el salto profesional

La State Opera Stara Zagora aposta per Joseph Peñaloza

Joseph Peñaloza s’ha consolidat com un dels alumnes més avançats del Programa d’Alt Rendiment de LaFACT Cultural, Factoria Cultural de Terrassa. La seva perseverança, la seva constància, la seva fermesa i el seu treball diari li han portat a aconseguir el seu objectiu final d’entrar a una companyia professional. 

Després d’haver-se estat formant durant els dos últims anys al PAR, ha sigut contractat per la State Opera Stara Zagora, la segona companyia de dansa més important de Bulgària. 

El ballarí va arribar a Terrassa l’any 2020 per a incorporar-se com un dels alumnes de la primera promoció del programa. Va participar en les tres produccions que es van fer al llarg del curs, In-Connection, Coppèlia i El Trencanous, i va arribar a interpretar rols tan destacats com el Príncep del Pas de Deux d’aquesta última. 

El seu esforç i el seu treball el van dur a guanyar una beca de formació per romandre un any més al PAR. Només ha estat un parell de mesos abans de ser contractar per la companyia búlgara, però això no li ha impedit participar en dues de les obres del curs. 

Jamal Callender i Rodolfo Castellanos han realitzat la coreografia del Dancing Vivaldi. Una producció que barreja el clàssic amb el contemporani i amb la que s’intenten trencar els esquemes tradicionals de la dansa,

Amb aquesta obra, el PAR ha efectuat la seva primera gira per diferents teatres de Catalunya i el Joseph ha interpretat un paper molt important al ballar amb el Pierre Gaston, un altre noi, en lloc de mantenir la convencionalitat entre l’home i la dona.

L’última obra en la qual ha participat abans de marxar a Bulgària ha sigut El Trencanous. Després de l’èxit de l’any passat, el PAR ha tornat a apostar per ella i pel jove per a interpretar el Pas de Deux.

El Joseph Peñaloza ha donat les seves últimes passes dins del programa aquest cap de setmana amb aquest tradicional ballet. I després d’aconseguir per segon any consecutiu una gran acollida per part del públic, ha començat el seu nou camí de la mà de la State Opera Stara Zagora. 

 

Felicitats  Joseph, molta sort en el teu nou camí!