Anael Martín y José Carlos Martínez

Anael Martín, ajudant de coreografia de José Carlos Martínez a Zagreb

La coordinadora artística del PAR en Dansa s’ha desplaçat fins a Zagreb, Croàcia, durant les tres primeres setmanes de febrer per ajudar a José Carlos Martínez amb la coreografia de la seva versió de «Giselle».

Després d’haver estat quatre anys exercint com a coordinadora artística del Centre Andalús de la Dansa de Sevilla, la cubana va ser contactada pel director de la Companyia Nacional de Dansa per a treballar amb ell.

Anael Martín va començar l’any 2015 el seu camí com a mestra repetidora de la CND de la mà de José Carlos Martínez, càrrec que va mantenir fins al 2019. Des del seu inici allà, la ballarina va participar en diversos projectes amb l’espanyol com la Gala d’Estrelles de la Dansa Espanyola o el muntatge del «Corsari» per l’Òpera de Ljubljana, entre d’altres.

Actualment, és la coordinadora artística del Programa d’Alt Rendiment que ofereix LaFACT Cultural de Terrassa. Tot i això, no ha sigut un impediment perquè continuï acomplint projectes amb el murcià.

José Carlos Martínez fa dos anys que està preparant una nova versió de «Giselle» pel Croatian National Ballet de Zagreb. Una obra que s’hauria d’haver estrenat durant el 2021, però que va haver de reprogramar-se a causa de la pandèmia del coronavirus.

Més de 24 mesos després de preparació, l’exdirector de la CND finalment està a punt d’estrenar la seva adaptació d’aquest clàssic ballet. L’estrena està prevista pel pròxim 19 de febrer de 2022.

L’espanyol ha viatjat fins a Croàcia per a posar tot a punt per al gran dia, i no ha fet sol. La seva mà dreta, l’Anael Martín, també s’ha desplaçat fins a Zagreb per ajudar-lo amb la coreografia de «Giselle».