Francesco Sorrentino

Professor convidat

Francesco Sorrentino va néixer el 1982 a Vibo Valentia, Itàlia. Va començar a estudiar tècnica Vaganova a la seva Ciutat natal a l’escola dels mestres Todor Ivancev i Dotchika Trifonova, i va seguir els passos d’aquests professionals en un prestigiós curs a Varna.
 
Va finalitzar els seus estudiós a la Scuola del Balleto del Sud i aviat es va incorporar a la companyia dirigida per Fredy Franzutti. Allà va arribar a ser solista i a interpretar rols principals en diverses gires.
 
El 2002 va ser primer ballarí convidat del Teatre Bellini de Catània i després va començar a col·laborar amb el Regio Teatro di San Carlo de Nàpols i amb la Fondazione Arena di Verona. Va combinar els seus treballs en les tres companyies fins al 2006, quan es va mudar a Oklahoma. Allà es va unir a la companyia Tulsa Ballet i va interpretar coreografies de Roberth North, Nacho Duato, Agnes de Mille i Angelini. Després de dos anys a Estats Units, el 2008 va tornar a Itàlia i va entrar al cos de ballet del Teatre dell’Opera di Roma sota la direcció de Carla Fracci.
 
La seva trajectòria com a professor i repetidor comença el 2010 de la de la companyia Scenario Pubblico de Catània, dirigida per Roberto Zappalà, i del Balleto del Sud. Entre el 2010 i el 2018, a més, va ser director artístic i professor de l’escola Let’s Dance.