Débora Martínez Cano

Ballarina i professora convidada

Comença la seva formació a Barcelona. El 2006, es titula en Dansa Espanyola en el ESSA / CPD de l’Institut de Teatre de Barcelona i aquest mateix any rep el premi Dávalos Flecher a la interpretació en el Concurs de Dansa Castelló i és becada per al Taller Estudi del Ballet Nacional de Espanya fins 2007, ingressant més tard com a ballarina titular per completar la seva formació.

Actualment cursa segon grau en el Conservatori Superior de Dansa María de Ávila a Madrid, en l’especialitat de Pedagogia de Dansa Espanyola. Des de setembre de 2010, forma part de el cos de ball del Ballet Nacional d’Espanya, sota la direcció de José Antonio. Entre altres obres ha representat ‘El Cor de Pedra Verda’ i ‘Dansa i tronío’ amb el BNE i ha estrenat, amb el Taller Estudi, ‘Alba al segle XVIII’, ‘Tríptic’ i ‘Pasito a pas’ en a l’Auditori de Riba-roja de València en 2009.

Altres premis concedits són ‘Premi de dansa Clàssica Espanyola’ a la Marató de Dansa de Madrid i ‘Segon premi d’Arts Escèniques’ de la ciutat de ADAE Alcobendas, tots dos atorgats en 2009.
Des de setembre de 2012 forma part,  com a ballarina principal, del Ballet Nacional d’Espanya.