Ilia Jivoy

Professor, ballarí i coreògraf convidat

Ilia Jivoy

Llorejat amb el premi “Esperança de Rússia” Ilia Jivoy es considera com un dels millors joves coreògrafs del Teatre Mariinski de Sant Petersburg. El punt que diferencia el seu estil és la combinació orgànica de la tècnica de la dansa clàssica i contemporània.

Jivoy va néixer a Leningrad. Graduat a l’Acadèmia Vaganova de Ballet Rus el 2008 (classe de Gennady Selyutsky), va completar el curs de mestratge en ‘Art del coreògraf’ a l’Acadèmia Vaganova de Ballet Rus el 2015 (classe de Nikolai Boyarchikov).

Actualment Jivoy està treballant al Teatre Mariinski de Sant Petersburg. Apareix en moltes produccions interpretant una àmplia gamma de personatges. Tant els experts com el públic han apreciat el seu rol com el petit ‘cavallet geperut’, Puck en el Somni d’una nit d’estiu de Balanchine. Ilia Jivoy també té una àmplia experiència en ‘nova coreografia’: ha aparegut en produccions de William Forsythe, Angelin Preljocaj, Paul Lightfoot i Sol León, Dwight Roden, Hans van Manen i Alexei Ratmansky. Des de 2013, quan es va aventurar a coreografiar el seu primer treball, Ilia Jivoy ha organitzat quatre ballets d’un sol acte dins del Taller Creatiu de Joves Coreògrafs del Teatre Mariinski. També va participar en The Dreamers, projecte de Sergei Danilyan, el 2017. El ballet Quatre Estacions (2017) és la seva primera producció que està inclosa en el repertori de Teatre Mariinski.

Com a part del projecte del Taller Creatiu de Joves Coreògrafs del Teatre Mariinski, s’han realitzat produccions de miniatures coreogràfiques i ballets seus.

Com a coreògraf i professor de dansa contemporània, el 2014 va participar en un programa educatiu dirigit per Valery Gergiev en diverses ciutats russes.

Ha realitzat gires amb el Ballet Mariinski per Estats Units, Emirats Àrabs Units, Alemanya, França, Itàlia, Espanya i Gran Bretanya.