Ilya Jivoy

Professor, ballarí i coreògraf convidat

Nascut l’any 1989, ràpidament aconseguí el càrrec de coreògraf resident del Teatre Mariinsky. Guardonat amb el premi “Esperança de Rússia” i considerat com un dels millors joves coreògrafs del Teatre Mariinski de Sant Petersburg. La seva bona tasca com a coreògraf l’ha portat per multitud d’escenaris internacionals: Gran Bretanya, Alemanya, Suïssa, Geòrgia, Estats Units o Rússia. 

En aquesta ocasió, arriba al PAR en Dansa per poder dur a terme una coreografia pròpia: Les quatre estacions. Una creació que combina orgànicament la tècnica clàssica amb la contemporània en el que resulta una proposta moderna i actualitzada de la dansa.  

Actualment Jivoy està treballant al Teatre Mariinski de Sant Petersburg. Apareix en moltes produccions interpretant una àmplia gamma de personatges. Tant els experts com el públic han apreciat el seu rol com el petit ‘cavallet geperut’, Puck en el Somni d’una nit d’estiu de Balanchine. Ilia Jivoy també té una àmplia experiència en ‘nova coreografia’: ha aparegut en produccions de William Forsythe, Angelin Preljocaj, Paul Lightfoot i Sol León, Dwight Roden, Hans van Manen i Alexei Ratmansky. Des de 2013, quan es va aventurar a coreografiar el seu primer treball, Ilia Jivoy ha organitzat quatre ballets d’un sol acte dins del Taller Creatiu de Joves Coreògrafs del Teatre Mariinski. També va participar en The Dreamers, projecte de Sergei Danilyan, el 2017. El ballet Quatre Estacions (2017) és la seva primera producció que està inclosa en el repertori de Teatre Mariinski.

De cara al mes de juliol, estrenarà a CaliforniaThe Chairman Dances de John Adams i “La Campanella” de Franz Liszt mentre que pel mes d’agost es trobarà a Suïssa presentant la seva nova creació “No words amb música d’Olafur Arnalds i Nils Frahm.