Iván Delgado del Río

Professor convidat

ivan delgado, profesor del PAR
Nascut a Sevilla el 1989, comença els seus estudis de dansa als 6 anys amb el Grup de Dansa San Idelfonso, on es prepara per a posteriorment ingressar al Conservatori Professional de Dansa de Sevilla. L’any 2006, després d’haver-se presentat al Concurs Nacional de Dansa Ciutat de Castelló, aconsegueix una beca d’estudis al London Studio Center, on forma part de la companyia Images of Dance. El 2007 entra a la English National Ballet School, amb la qual té la oportunitat de treballar i de realitzar una gira nacional i internacional.
 
L’any 2009, després de graduar-se, aconsegueix el seu primer contracte professional en el Scottish Ballet. Des de llavors ha format part de grans companyies com Matthew Bourne’s New Adventures, New English Ballet Theater, Carmen Roche Ballet, Staatstheater Nürberg Ballet, Corella Ballet o English National Ballet School. 
 
Entre els seus diferents projectes, destaca El Lago de los Cisnes del Teatre Mogador de París, on es el primer ballarí de la producció sota la direcció artística de Karl Paquette. A més, ha participat en diferents gales com la Gran Gala de Estrellas de la Danza dirigida per José Carlos Martínez, la Gala Mi Arraigo Vuestra Danza dirigida per Esteban Berlanga o la gala Som Terra de Peus a Terra. 
 
Des del 2021 imparteix classes en el Programa d’Alt Rendiment (PAR) en Dansa de la Factoria Cultural de Terrassa.