Lienz Chang

Mestre Summer Intensive

Lienz Chang, profesor Summer Intensive PAR en Dansa

S’inicia als 10 anys a l’Escola d’Art de la Província de Matanzas. Amb 15 anys ingressa a l’Escola Nacional d’Art a La Ciutat de l’Havana i als 18 anys, el 1986, forma part del cos de ball del Ballet Nacional de Cuba. Durant 7 anys va ser partenaire de la prima Ballarina assoluta Alicia Alonso, la qual cosa va resultar una experiència única i una gran responsabilitat. Així va aprendre el desenvolupament artístic i tècnic d’aquest art.

Fa anys que es troba a Europa desenvolupant una carrera internacional que li ha permès nodrir-se d’altres influències en la dansa. Després del seu treball com a partenaire d’Alicia Alonso, va tenir la gran oportunitat, gràcies a un gran amic seu, Michel Martín, de treballar amb el gran coreògraf Roland Petit al Ballet Nacional de Marseille sent en l’actualitat Etoile (Estrella) i Assistent coreogràfic de Roland Petit. Actualment és Maître de Ballet al Teatre alla Scala de Milà.

Ha participat com a professor i assistent de coreografies com ara El fill pròdig de Balanchine, Romeu i Julieta i Manón de MacMillan, Oneguin de Cranko, Hermán Schmerman de Forsythe, la versió del Llac dels Cignes de Nureyev, Pink Floyd Ballet de Roland Petit, entre altres.