Michele Merola

Professor convidat

Michele Merola es va graduar a la Associazione Balletto Classico dirigida per Liliana Cosi i Marinel Steganescu. Després d’obtenir el títol, va ballar amb companyies com Aterballeto, Toulon Opera House o Arena di Verona Company. Actualment és el director artístic i el cap coreògraf de la MM Contemporary Dance Company, fundada el 1999 a Reggio Emilia, Itàlia. Ha creat moltes coreografies per aquesta companyia amb les que ha guanyat molts premis com el Premi a la Millor Coreografia de Serbia. Algunes d’aquestes coreografies són Mattanza, La Capinera, La metà dell’ombra, Con le labbra dipinte, Bolero, Pulcinella, Gershwin Suite, Vivaldi Umane Passioni o Pastorale.

A més, ha creat molts treballs per a altres companyies nacionals i internacionals com Aterballetto, Teatro San Carlo, Dominic Walsh Dance Theatre, Teatro Massimo o Teatro Terazijama, entre molts altres. Michele Merola i Enrico Morelli són, des de 2010, els directors artístics del Agora Coaching Project – Reggio Emilia, un programa d’alt rendiment per a ballarins. 

L’any 2010 la MM Contemporary Dance Company va guanyar el premi Danza&Danza com a millor companyia en creixement. El 2016 Michele Merola va ser galardonat als GD Awards com a millor coreògraf italià