Víctor Jimenez

Professor convidat

És llicenciat en Dansa pel Reial Conservatori d’Art Dramàtic i Dansa de Madrid (RESAD) i ha rebut formació actoral en aquesta mateixa institució.

Com a ballarí va començar a l’Escola de Ballet de Víctor Ullate i des de 1992 va formar part de la companyia de Víctor Ullate, actual Ballet de la Comunitat de Madrid. En aquesta companyia va ser ballarí solista a partir de l’any 2001. Després, Víctor Jiménez va viatjar a Suïssa i allí va ser ballarí solista principal del Béjart Ballet Lausanne, dirigit per Maurice Béjart. El 2007 es va convertir en ballarí solista de l’Ballet de l’Òpera de Lió.

Com a intèrpret, en el seu repertori es troben ballets clàssics com Les Sílfides, Giselle, Paquita, Concert barroc i Don Quixot. També creacions de Maurice Béjart com Bhakti II, Bhakti III, La flauta màgica, La consagració de la primavera, Brel i Bàrbara, L’ocell de foc o Set danses gregues. Amb el Ballet de l’Òpera de Lió ha interpretat coreografies de Kilyan, Mats Ek, Maguy Marin o Forsythe, entre d’altres.

Des de juliol de 2008 Víctor Jiménez és el director artístic de LaMov, companyia de dansa privada amb seu a Saragossa. Per a ella ha coreografiat El Trobador, El que el cos no recorda, Pallassos divins, Forget-Forgot-forgotten, Futile, Momenta, La Ventafocs, El Trencanous, Terrenal, Tempus fugit i El Llac.