Zoran Marcović

Professor convidat

Nascut a Belgrado, Romania, el 1974, va començar els seus estudis de dansa a la National Ballet School “Lujo Davico”. Després del seu pas per aquesta institución, va ser convidat per Marika Besobrazova a continuar els seus estudis a l’escola Princess Grace de Monaco. Va estar dos mesos allá i va finalizar el seu aprenentatge amb una beca a l’Hamburg Ballet School.

El seu primer contracte com a ballarí professional el va signar amb la companyia Dresden Ballet, dirigida per V. Dervianko. Allà va arribar a ser solista. L’any 1998 es va unir a Thoss-TanzKompany i el 2001 va començar com a assistent de Stpehan Toss de la mà d’aquesta mateixa companyia.

El 2006 va realitzar una gira per Àsia interpretant a Don José al Suite Carmen Ballet que va fer Mats Ek per a l’Òpera de Lió i, posteriorment, es va unir a la companyia Netherlands Dance Theatre I de la Haia.

Allà va romandre fins al 2008 quan va decidir continuar la seva trajectòria professional com a artista independent. Com a ballarí ha interpretat coreografies com La Fille mal gardée, Earth, El llac dels cignes, Second Person o Trio, de la mà de grans professionals de la talla de Crystal Pite, Thoss, T. Willhelm o L. Timulak.

Zoran ha combinat la seva trajectòria artística com a ballarí amb la de professor i assistent de coreografia. Ha impartir workshops a Austràlia, Espanya, Estats Units i Croàcia, entre altres països, i ha donat classes en diverses companyies.

L’any 2013 va ser l’assistent de direcció i director d’assajos de Lucerne Dance Company. Ha dirigit i assistit assajos de coreografies de Fernando Hernando Magadan, Cayetano Soto, Adonis Fonyadakis, Lukas Timulak, Stijn Celis i Crystal Pite, entre d’altres. A més, també va participar en projectes adreçats a infants i adolescents, persones amb diversitat funcional i refugiats.

El 2018 torna a treballar com a artista independent interpretant peces de John Inger en companyies internacionals i com a professor convidat de dansa clàssica i repertori a diverses escoles com l’Institut del Teatre de Barcelona o el Basel Ballet.

Com a coreògraf ha creat peces com “Cosa Nostra” al costat de Sandra Marín Garcia per a Lucerne Dance Company o “Insight” per a Nanine Linning Dance Company, entre moltes altres.