Jamal Callender

Professor i coreògraf convidat

Fundador de Barbados Dance Project i guanyador del Premi Princess Grace, Jamal Callender va néixer als Estats Units i es va criar a Barbados a una edat primerenca. Jamal va començar a ballar en Ballet Tech i Brooklyn College Preparatory Center for the Performing Arts a la ciutat de Nova York. Va assistir a l’Escola d’Arts Escèniques Professionals The Ailey School i es va graduar de The Juilliard School el 2009 amb Lawrence Rhodes.

Ha treballat amb Buglisi Dance Theatre (2008), The Atlanta Ballet (2009-2010), Peridance Ensemble (2010), Loni Landon Project (2011), Formal Structure Inc. (2011), Hubbard Street II (2010-2011), Creative Outlet Dance Theatre of Brooklyn (2011), Ballet Hispanico (2011-2015), Opus Dance Theatre (2014), Kevin O’Day Ballett al National Theatre Mannheim com a solista (2015-2016) i NTM Tanz amb Stephan Thoss (2016- 2020)

Ha coreografiat i impartit classes i tallers en tot Estats Units i internacionalment per Ballet Hispanico, Ailey II, New Orleans Ballet Association (Noba), National Cultural Foundation (Barbados), Western Arkansas Ballet, Institute of the Arts Barcelona (Espanya) i MOVE ( NYC). Defensor de les arts, s’ha exercit com a membre de comitè juvenil de Dansa de Nova York.
El 2014, Jamal va crear Barbados Dance Project (BDP) per ajudar a crear consciència sobre la importància de la dansa educant, col·laborant i involucrant amb la comunitat de Barbados a través de moviments gratuïts. Jamal és membre del consell assessor artístic de MOVE (NYC) i actualment té la seva seu a Barcelona, ​​Espanya.

És professor convidat del Programa d’Alt Rendiment en Dansa de la Factoria Cultural de Terrassa, on, a més d’impartir classe als alumnes, és el coreògraf, junt amb el Ricardo Castellanos, del Dancing Vivaldi, una de les produccions pròpies del PAR.