Igor Bacovich

Professor convidat

Va començar la seva seva formació artística a l’Academia Nazionale di Danza de Roma l’any 1998 i posteriorment es va desplaçar fins a Rotterdam per entrar a CODARTS, escola on va profunditzar els seus estudis sobre la fiscalitat. Una formació que l’han portat a ballar amb reconegudes figures del món de la dansa com Bruno Listopard, Nanine Linning o Kirsztina de Châtel. 

A més de ser ballarí, l’italià també és coreògraf i atresora una llarga llista de creacions. La seva concepció del treball es constitueix de forma integra dins de l’estudi. Allà intenta entendre al ballarí i crear peces especialment per a ell vinculades a la seva vida. 

L’Igor va treballar durant vuit anys en l’àmbit del treball social, una experiència que ha fet enriquir el seu esperit creatiu i que també l’ha portat a interessar-se per la gestió i per el lideratge. Virtuts que ha desenvolupat i consolidat especialment de la mà d’Iratxe Ansa amb Metamorphosis Dance. 

La col·laboració amb l’espanyola va començar l’any 2013, després de descobrir que les seves idees, formes i enfocs anaven dirigides cap a la mateixa direcció i que la passió i l’interès que sentien per la dansa i la seva forma d’entendre-la coincidia. Va ser llavors quan van desenvolupar eines per fer més eficaç la llavor del ballarí, una investigació que va acabar portant a la creació de Metamorphosis International Residency e inclòs una pel·lícula homònima que va ser estrenada al Festival de San Sebastià l’any 2016. 

Junts han creat més de 20 coreografies per importants companyies com el Ballet de la Òpera de Lyion, la Companyia Nacional de Dansa o el Lines Youth Ballet, entre moltes altres, i han viatjat pels cinc continents ballant i compartint la seva metodologia. Un treball que han anat desenvolupant al mateix temps que han creat obres propies i han recorregut teatres, gales i festivals d’arreu del món.