Dance-Open-America

Rodolfo Castellanos, jurat del Dance Open America Madrid

El Teatre Real Carlos III d’Aranjuez serà l’escenari on es celebrarà, per primer cop, el Dance Open America a Espanya. El concurs tindrà lloc entre el 9 i el 13 de febrer de 2022 a Madrid, i comptarà amb la participació especial de Rodolfo Castellanos com a jurat.

Aquest reconegut certamen reuneix a persones de totes les cultures i ètnies amb una mateixa passió i un mateix objectiu: la dansa. La missió dels creadors del DOA és «permetre que els ballarins es converteixen en artistes innovadors i hàbils, permetent-los assolir el seu màxim potencial».

Així, el concurs li donarà la benvinguda a estudiants de ball d’entre 8 i 23 anys, que tindran l’oportunitat de guanyar diversos premis, entre els quals es troben algunes beques pel Summer Intensive que ofereix el PAR en Dansa.

Els participants podran competir sols, en parelles i en grups, i seran jutjats segons l’estil (ballet clàssic, contemporani i flamenc) i la divisió a la qual pertanyen per la seva edat:

  • Beginner: 8 a 12 anys
  • Intermediate: 13 a 16 a anys
  • Advanced: 17 a 23 anys

Rodolfo Castellanos, el director artístic del programa d’alt rendiment, viatjarà a Madrid la nit del dimarts 8 de febrer per a exercir com a jurat en el Dance Open America.

El cubà romandrà a la capital espanyola fins al proper diumenge, quan acabi el certamen. El ballarí serà un dels quatre membres que determinin qui seran els guanyadors del DOA, junt amb Miguel Altunga, Catherine Zuaznabar i Kumiko Noshiro.

A més de participar com a jurat en el concurs, Rodolfo Castellanos oferirà a tres dels participants tres beques pel Summer Intensive que ofereix el PAR, un intensiu de dues setmanes que comptarà amb la participació de reconeguts professors com Jamal Callender o Ilia Jivoy.

El director artístic del programa premiarà tres concursants de les categories superiors (intermediate i advanced) per a participar en el curs d’estiu que aquest any tindrà lloc entre el 5 i el 16 de juliol i poder optar posteriorment al curs anual que començarà el pròxim 1 de setembre de 2022 i finalitzarà el 30 de juny de 2023. Un rebrà una beca del 100%, mentre que els altres dos rebran beques del 50%.