Zoran Marcovic, professor convidat del PAR en Dansa

Els alumnes i les alumnes del PAR en Dansa finalitzen el mes de març de 2022 amb una visita molt especial. El ballarí, mestre i coreògraf Zoran Marcovic els impartirà classes des del dia 22 fins al 25.  

Céline Serverius, Pablo Goethals, Marili Talieri i Lia Suárez, quatre estudiants del Programa d’Alt Rendiment, viatjaran a Reus (Tarragona) per participar en la desena edició del Premi Internacional Roseta Mauri i el director artístic, Rodolfo Castellanos, els acompanyarà al Teatre Fortuny.  

Per aquest motiu i per compartir tècniques d’altres professionals, el romanès estarà durant una setmana impartint classes als alumnes i a les alumnes del PAR en Dansa. 

Zoran gaudirà dels matins al costat dels ballarins i les ballarines del programa, i els ajudarà a millorar les seves tècniques i les seves habilitats com a mestre en les lliçons de tècnica clàssica, de pas a dues i de variacions.  

A més, durant la seva estada al PAR, realitzarà un workshop amb els estudiants per compartir i ensenyar la seva tècnica de ball i, d’aquesta manera, oferir-los una nova perspectiva d’aquest art gràcies al treball de les coreografies de John Inger en les quals es basarà el seu treball durant aquests dies.  

 

Extensa trajectòria professional  

Zoran Marcovic va néixer a Belgrado, Romania, l’any 1974 i va començar els seus estudis de dansa an la National Ballet School “Lujo Davico”, va continuar la seva formació a l’escola Princess Grace de Mònaco i va finalitzar el seu aprenentatge a l’Hamburg Ballet School.  

La companyia Dresden Ballet, dirigida per V. Dervianko, li va donar l’oportunitat de signar el seu primer contracte i de ballar com a solista per primera vegada. Després del seu pas per allà, va aterrar a la Thoss-TanzKompanie, on va romandre fins al 2006. Aquell mateix any va realitzar una gira per Àsia interpretant a Don José al Suite Carmen Ballet que va desenvolupar Mats Ek per a l’Òpera de Lió.  

Després de finalitzar el tour es va unir a Netherlands Dance Theatre I de la Haia, companyia en la qual va estar fins al 2008, quan va decidir continuar la seva trajectòria professional com a artista independent.  

 

Ballarí polifacètic  

Zoran ha combinat la seva carrera artística com a ballarí amb la de professor, coreògraf, assistent de coreografia i de direcció, repetidor i director d’assajos. El romanès ha impartit classes i workshops a diversos països del voltant del món com Espanya, Estats Units i Austràlia, i per a diverses companyies i escoles. Ha estat assistent i director d’assajos de coreografies de grans professionals com Lukas Timulak, Cayetano Soto, Fernando Hernando Magadan o Adonis Fonyadakis; i com a coreògraf ha creat peces per a la Nanine Linning Dance Company i Lucerne Dance Company, entre d’altres.